Brytfrallor

Även de här goda bröden kommer från hembakat, min favoritsida! De blir väldigt saftiga eftersom de jäser in i varandra. Viktigt att knåda degen ordentligt eftersom de bara jäser en gång.
30st
50g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1/2 msk strösocker
2 msk rapsolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (jag fick ta ngn dl mer)
Pensling och garnering:
1 ägg
Sesamfrön
Solrosfrön
(Valfritt, i originalreceptet är det sesamfrön, vallmofrön och flingsalt)
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig dag och knåda ordentligt i några minuter.
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i tio bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50-60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250g.
4. Pensla bröden med ägg och strö över valda frön.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10-14 min.


