linchensrecept.blogg.se

Brytfrallor

Publicerad 2015-04-09 15:36:00 i Bröd,



Även de här goda bröden kommer från hembakat, min favoritsida! De blir väldigt saftiga eftersom de jäser in i varandra. Viktigt att knåda degen ordentligt eftersom de bara jäser en gång.
 
30st
 
50g jäst
4 dl vatten, fingervarmt 
1/2 msk strösocker 
2 msk rapsolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (jag fick ta ngn dl mer)
 
Pensling och garnering:
 
1 ägg
Sesamfrön
Solrosfrön
(Valfritt, i originalreceptet är det sesamfrön, vallmofrön och flingsalt)
 
Gör så här:
 
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig dag och knåda ordentligt i några minuter. 
 
2. Rulla ut degen till en längd. Dela den i tre delar och skär varje del i tio bitar. Rulla dem till bollar.
 
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i 50-60 min. De ska jäsa ihop med varandra. Sätt ugnen på 250g. 
 
4. Pensla bröden med ägg och strö över valda frön.
 
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 10-14 min. 
 



 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela