linchensrecept.blogg.se

Mjölkchokladkladdkaka

Publicerad 2015-04-03 18:04:13 i Allmänt, Kladdkakor,



Min andra favoritkladdkaka är nu delad och ska tas med på tåget till Malmö imorgon för att serveras som påskefterrätt. Den här kladdkakan är suverän! 

125 g smör
200 g mjölkchoklad (spara 2-3 bitar till garnering)
3 dl strösocker
2 msk kakao
En nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl

Till formen:
Kokos eller ströbröd 

Garnering:
Florsocker
2-3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen bruten i bitar. Rör tills chokladen smält. 

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet. 

4. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, 22-24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 min beroende på hur kladdig du vill att den ska vara. Låt den svalna i formen och pudra sedan över florsocker och strö över riven choklad. Serveras med vispgrädde eller glass. 

Säger bara: 👌

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela