Morotsfrallor

Oj så goda de här morotsfrallorna från Hembakat är och morötterna gör dem så saftiga!
Ca 16st
25g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1-2 morötter
5 dl rågsikt
Ca 7 dl vetemjöl
Garnering:
1 ägg
Sesamfrön
Gör så här:
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
3. Rulla ca 16 runda bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-13 min. Låt dem svalna på plåten.
Favoritbrödet!