Nougatkakor

De här nougatkakorna är nog de godaste som finns faktiskt! Vi brukade bli bjudna på dem på julafton av en släkting och vi höll på att trilla av stolen varje gång vi åt dem för vi tyckte de var så goda. Efter att ha fått receptet är det nu en återkommande favorit!
Går att göra både i en rund form (ca 23 cm) och stor långpanna. Jag brukar göra en stor långpanna då den är så försvinnande god och går utmärkt att frysa. Vill du göra en mindre är det bara att halvera receptet!
12 dl havregryn
4,5 dl socker
350 g smör
8 msk vaniljsocker
8 msk kakao
8 msk bryggt kaffe
Garnering:
2 pkt nougat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda havregryn, socker, vaniljsocker och kakao i en bunke.
2. Häll i kaffet i det smälta smöret och rör om. Häll sedan ner smöret i bunken med havregrynsblandningen. Rör om tills allt blandats.
3. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna och bred ut blandningen i ett jämnt lager.
4. Ställ i mitten av ugnen i ca tio minuter.
5. Hyvla över nougaten när kakan är varm och bred ut den jämnt över kakan.
6. Ställ kakan kallt och dela sen i lagom stora bitar.

Här är den precis utkommen ur ugnen och ska få ett täcke av nougat. Den kan nästan se lite bränd ut när den är klar i ugnen men det är den icke.
Enjoy! :)