Mjölkchokladbrownies med mjölkchokladtryffel.

Oj vilken god kaka detta är! I grundreceptet är det mörk choklad i tryffeln men jag hade ingen mörk choklad hemma utan det fick istället bli mjölkchoklad och det var väldigt gott det med!
Ca 20 st
125 g smör
220 g mjölkchoklad
2 1/4 dl strösocker
2 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
1 1/2dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad/mörk choklad
1/2 tsk smör
Garnering:
kokos
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta på eftervärmen. Rör ner socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Blanda till sist i mjölet och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 18 x 25 cm, klädd med baklåtspapper (jag hade en rund, 24 cm i diameter).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 23-25 min. Låt den svalna i formen.
4. Chokladtryffel: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen och smöret smälta i eftervärmen. Rör om. Häll tryffel i en skål och låt den stå i kylen i någon timme och tjockna men inte stelna. Rör om då och då.
5. Bred ut tryffeln på kakan och strö över kokos.
Voilá! Avnjutes med fördel men lite lättvispad grädde eller glass. Eller som den är. Lika god vilket som!