linchensrecept.blogg.se

Snabba fröfrallor

Publicerad 2015-03-29 15:59:00 i Bröd,



12st
 
1 msk bakpulver 
1 tsk salt 
1 dl havregryn 
1/2 dl linfrön 
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl chiafrön
6 dl vetemjöl
100g smör - rumsvarmt
3 dl filmjölk
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, havregryn, frön och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. 
 
2. Dela degen i ca 12 bitar och forma runda bullar med mjölade händer. 
 
3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
 
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 min. Låt dem svalna på plåten. 
 
 
Väldigt smidiga och goda! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela