linchensrecept.blogg.se

Långpannebröd med havregryn och honung

Publicerad 2015-05-15 09:31:00 i Bröd,



Provade det här brödet för några veckor sedan och har redan gjort det två gånger till sedan dess. Det här är såå gott! Att rekommenderas verkligen. I receptet står det vetemjöl special men jag har använt vanligt mjöl och det har gått hur bra som helst. Dock behövs det inte så mycket mjöl, för mig har det räckt med 9-10 dl vanligt mjöl.
 
Du behöver:
 
50 gram  färskjäst
5 dl  vatten
0,5 dl  honung
50 gram  smör eller margarin, rumsvarmt
1 tsk  salt
5 dl  havregryn
12 dl  vetemjöl special
 
 

1. Smula jästen i en degbunke, värm vattnet till 37 grader, häll vattnet över jästen och rör tills den löser upp sig. Blanda ner honung, smör, salt och havregryn.

2. Ha i större delen av mjölet och knåda tills degen är slät och precis börjar släppa från degbunkens vägg. Strö lite mjöl över, täck bunken med en handduk, och låt den jäsa till dubbel storlek på varm och dragfri plats, ca 40 min.

3. VIKTIGT: Se upp för att knåda in för mycket mjöl i första omgången. Havregrynen drar åt sig ganska mycket vätska.

4. Ta degen ur bunken och knåda den smdig för hand på mjölat bakbord.

5. Kavla eller platta ut degen i en bakpappersklädd långpanna (35x40 cm). Dela i rutor med mjölad kniv, 12 eller 16 st. Nagga med mjölad gaffel och strö lite mjöl över hela brödet.

6. Täck brödet med handduk och ställ att jäsa ca 30 min.

7. Grädda långpannebrödet mitt i ugnen i 15 minuter, i 225 grader.

8. Låt svalna på galler, övertäckt med handduk.

 
 
Receptet är från kokaihop.se! Klistrade över det i lite brist på tid..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela