Saftiga blåbärsmuffins
Blåbärsmuffins, 12 st:
115 g Smör, rumstempererat
1.5 dl Strösocker
3 Ägg
1 dl Filmjölk
1 tsk Vaniljpulver
4.25 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
4.5 dl Blåbär
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 formar i en muffinsplåt.
Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp.
Rör ner ett ägg i taget – här kommer det se ut som att den skurit men den går ihop igen när de torra ingredienserna rörs ner.
Rör ner filmjölken och sedan de torra ingredienserna. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll 0.5 dl Vetemjöl över dina blåbär (i en skål) och skaka om så att alla blåbär blir vita. Rör sedan ner 4 dl av blåbären i smeten försiktigt.
Toppa med resterande bär.
Fördela jämt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter.
Låt svalna på avsvalningsgaller.
