Snabba frukostfrallor
6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
Garnering
olja eller vatten (olja ger ytan mer färg)
vallmofrön (vita eller blåa)
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).
5. Strö vallmofrön över bollarna.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

