Publicerad 2020-06-19 22:25:07 i Allmänt, Tårtor,
- Marängbotten:
1. Sätt ugnen på 120°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
3. Tillsätt strösocker, lite i taget medan du vispar på hög hastighet med elvisp eller i en assistent.
4. Bred ut två jämnstora rundlar på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i ca. 1.5 h, bottnarna är klara när de släpper från pappret om du lyfter dem lite försiktigt. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt bottnarna stå kvar tills ugnen svalnat helt.
- Chokladganache:
1. Hetta upp vispgrädden i en kastrull på medelhög värme (den får inte koka).
2. Tillsätt chokladen och rör om tills all choklad smält. Ställ sedan i kylskåpet i minst 30 minuter, tills krämen tjocknat en aning.
- Montering:
1. Vispa upp grädden till ett fast fluff.
2. Lägg en marängbotten på ett tårtfat. Bred på hälften av chokladkrämen och toppa med hälften av den vispade grädden.
3. Dela bären och lägg på hälften av dem på grädden.
4. Upprepa med nästa tårtbotten. Toppa med chokladganache, grädde och bär.