linchensrecept.blogg.se

Snabbjäst vallmofrökaka

Publicerad 2016-09-17 19:04:18 i Allmänt, Bröd,

¼ pkt jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl

Garnering
vita vallmofrön
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Fyll upp diskhon med ca 10–15 cm varmt vatten. Ställ degbunken i vattnet och låt degen jäsa under plastfolie eller en tallrik i ca 20 min.

2. Knåda igenom degen och forma den till en slät boll. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut degen till en rundel, ca 2 cm tjock.

3. Dela degen i åtta tårtbitar. Låt degen jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla degen med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 15–18 min. Låt det svalna på plåten.

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela