Oreokladdkaka
Ca 12 bitar
- 175 g smör
- 100 g mörk choklad, hackad
- 2 1/2 dl strösocker
- ½ dl ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl kakao
- 1 ¾ dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 pkt Oreo cookies, ca 154 g
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en medelstor kastrull. Ta bort den från värmen. Rör ner choklad, strösocker, sirap, vaniljsocker och kakao. Blanda ordentligt tills chokladen smält. Tillsätt vetemjöl och ägg och rör ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter.
- Dela kakorna på mitten med en vass kniv. Stick ner halvorna i smeten, i form av en cirkel, med den platta sidan upp. Bryt sönder 2–3 kakor och strö ut dem i mitten av smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min eller tills den är lagom kladdig. Servera den gärna med en klick vispad grädde.