Brownie med oreofrosting

Brownie:
200 g mörk choklad
170 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.75 dl vetemjöl
0.75 dl kakao
0.5 tsk flingsalt
Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
12 st oreokakor + extra till topping
Brownies: 1.Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper.
2. Smält ihop mörk choklad och smör, låt svalna en aning.
3. Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp. Rör sedan ned chokladblandningen.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Kakan ska vara fast när den är klar.
Frosting: 1. Vispa alla ingredienser utom oreo till ett fast fluff, gärna med elvisp eller assistent.
2. Krossa oreokakorna och rör ner dem i frostingen.
3. Bred frostingen på kakan och toppa eventuellt med extra oreokakor.
TIPS:
* Viktigt att tänka på när du ska göra frostingen är att både smör och färskost ska vara rumstempererad. Om smöret är rumsvarmt och du sedan går i med kall färskost så kommer du att få en frosting med smörklumpar
i, och det vill du inte ha!
* Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt, gärna i 7-8 minuter på högsta hastighet med elvisp.
* Kakan går utmärkt att frysa (även med frostig på) i tätslutande burk med lock, eller i fryspåsar.

