linchensrecept.blogg.se

Kladdkaka med nutellamaräng

Publicerad 2021-09-18 19:21:35 i Allmänt, Kladdkakor,

(null)
 
Kladdkaka:
125 g smör
200 g valfri choklad (jag brukar blanda mörk och ljus)
3 dl strösocker
2 msk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
Nutellamaräng:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 
Smält smöret och bryt sedan ner chokladen så den smälter. Rör ner övriga ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper (22-24 cm). Grädda kakan i 15 min mitt i ugnen. När du tar ut den sätter du ugnen på 200 grader. Och börjar därefter med marängen.
Maräng:
 Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
Smält nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett "swirl". Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.


(null)




Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela