Kladdkaka med nutellamaräng

Kladdkaka:
125 g smör
200 g valfri choklad (jag brukar blanda mörk och ljus)
3 dl strösocker
2 msk kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
Nutellamaräng:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
100 g nutella
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Smält smöret och bryt sedan ner chokladen så den smälter. Rör ner övriga ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper (22-24 cm). Grädda kakan i 15 min mitt i ugnen. När du tar ut den sätter du ugnen på 200 grader. Och börjar därefter med marängen.
Maräng: Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
Smält nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett "swirl". Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
