Daimkakor

De här kakorna från Jennys matblogg har jag velat prova att baka länge men inte blivit av. Sirapskakor med daim, kan ju inte bli annat än succé. Och de var goda!
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 gram mjölkchoklad med daimsmak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan i dem i smörblandningen. Arbeta ihop till en smidig deg och sedan baka in den hackade chokladen. Dela på två och rulla ut till längder. Platta till dem lite. Grädda i mitten på ugnen i ca 8-11 min tills de fått fin färg. Håll koll! (Jag brände mina litegrann). Skär i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler. Vill man ha dem lite smalare och hårdare så gör man tre längder. Dessa blir lite sega, vilket är väldigt gott!