linchensrecept.blogg.se

Lätt kladdiga kanelbullemuffins

Publicerad 2016-05-14 12:11:00 i Muffins,



Ca 12 st
 
100 g smör, rumsvarmt

2 ½ dl strösocker

2 ägg

3 dl filmjölk

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

3 dl vetemjöl 
 
Fyllning:

½ dl strösocker

1 msk kanel

25 g smör, rumsvarmt
 
Garnering:

kanel

strösocker
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela