linchensrecept.blogg.se

Jordgubbskladdkaka

Publicerad 2018-07-02 16:02:57 i Allmänt, Kladdkakor,

(null)

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela