linchensrecept.blogg.se

Frallor med vallmofrön

Publicerad 2020-07-24 08:23:30 i Allmänt, Bröd,

(null)

25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

12–13 dl vetemjöl (jag behövde 10-11)

Garnering
1 ägg, uppvispat
vallmofrön, blå eller vita

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer.  Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med ägg. Strö över vallmofrön.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela