Rabarberkladdkaka med smulpajtopping

3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 stjälkar rabarber
Smulpajstopping:
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl socker
Gör så här:
Smält smöret och ställ åt sidan att svalna en aning. Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper. Vispa äggen lätt. Sikta och rör ner de torra ingredienserna och därefter smöret.
Rensa och skär rabarbern i små bitar. Vänd ner rabarberbitarna i smeten och häll över den i formen.
Nyp ihop ingredienserna till smulpajtoppingen och fördela smuldegen över kaksmeten.
Grädda i 175 grader i 25 minuter. Börja med att ha kakan nederst i ugnen de första 15 minuterna och sätt sedan upp den i mitten de sista 10. Servera som den är, med vaniljsås eller som jag gjorde denna gång: med råkräm 😍
