linchensrecept.blogg.se

Rabarberkladdkaka med smulpajtopping

Publicerad 2021-06-14 19:17:26 i Allmänt, Kladdkakor,


(null)

Vit kladdkaka:

3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:

2 stjälkar rabarber

Smulpajstopping:

100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl socker 

Gör så här:

Smält smöret och ställ åt sidan att svalna en aning. Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper. Vispa äggen lätt. Sikta och rör ner de torra ingredienserna och därefter smöret.

Rensa och skär rabarbern i små bitar. Vänd ner rabarberbitarna i smeten och häll över den i formen.

Nyp ihop ingredienserna till smulpajtoppingen och fördela smuldegen över kaksmeten.

Grädda i 175 grader i 25 minuter. Börja med att ha kakan nederst i ugnen de första 15 minuterna och sätt sedan upp den i mitten de sista 10. Servera som den är, med vaniljsås eller som jag gjorde denna gång: med råkräm 😍

(null)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela