Kärleksmumskladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
1 krm salt
3 dl strösocker
2 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Glasyr
50 g smör
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
ca 3 1/2 dl florsocker
1 msk kaffe
(reglera mängden florsocker och kaffe till en lagom bredbar glasyr)
Garnering
ca ½ dl kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter. (Bröa gärna med kokos).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en bredbar glasyr. Tillsätt lite extra florsocker om den är för lös eller lite mer kaffe eller vatten om den är för fast i konsistensen.
5. Strö över kokosen. Ställ kakan i kylen i ca 30 min och låt glasyren stelna innan den skärs i bitan.
6. Avnjut den med fördel till en klick lättvispad grädde! Smaklig fikatid 😍