linchensrecept.blogg.se

Brownie med chokladganache

Publicerad 2021-09-11 22:48:47 i Allmänt, Brownies,

(null)

Chokladganache:
150 g mörk choklad
1,5 dl vispgrädde

Brownie:
200 g smör
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Chokladganachen: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen och låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin ganache. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform ca 24 cm med bakplåtspapper.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda.
4. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
6. När kakan är sval så brer du på ganachen. Rör om den lite först, Ställ brownien i kylen en stund för att chokladganachen ska stelna ordentligt.

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här sparar jag mina favoritrecept!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela